Ristretto

Ristretto

Ristretto betyder förminskad, eller krympt, på italienska och är en espresso gjord på en mindre mängd vatten. Det innebär att det malda kaffet inte blöts upp lika mycket som under bryggningen av en vanlig espresso vilket ger en starkare, mer koncentrerad och fruktig smak, utan de bittra tonerna. En ristretto har också en tunnare crema.

Gör så här:

1. Utgå från samma grundrecept som för en espresso.
2. Avbryt bryggningen efter cirka 18–20 sekunder när ungefär halva espresson bryggts i koppen, cirka 15–20 milliliter.

Lär känna ”La famiglia” – espresso, lungo och ristretto.

Du kanske har lärt dig skilja en caffè macchiato från en cortado, men vet du skillnaden mellan espresso, lungo och ristretto? Testa dina kunskaper i vår lilla kaffeskola, och upptäck fyra olika sorters svenskproducerat espressokaffe att laborera med hemma.

Klicka här för att komma till artikeln!

Sortiment

Vår Espressofamilj

Här hittar du våra Espresso som finns i butik

Professional

Här hittar du Espresso för den professionella marknaden