📝 Vad heter du och vad jobbar du med på Arvid Nordquist?

- Jag heter Emilie och jobbar med kundservice på Arvid Nordquist. Jag har en bred arbetsvardag sett till typer av uppgifter, men mycket handlar om varuflöden exempelvis utgående order. Vi måste vara effektiva och noga med detaljerna för att kunden ska få sina varor i rätt tid, på rätt plats, i rätt skick och till rätt pris. Det kan låta enkelt men vi sitter som spindeln i nätet med vitt skilda typer av kunder, bolag, branscher och länder så det finns gott om utmaningar - och det är det som gör yrkesrollen dynamisk och kul!

📝 Vilka egenskaper är bra att ha i din yrkesroll?

- I min roll måste man vara lösningsorienterad, kunna bedöma situationer som uppstår och förutse potentiella problem, samt väga olika lösningar mot varandra. Kunskapstörst är en annan bra egenskap, för att sätta sig in i alla avtal, regler och produktinformation som är kopplade till varuflödet. Förutom det så behöver man vara inkännande och lyhörd eftersom man kommunicerar med många människor.

📝 Vad brinner du extra mycket för i din arbvetsvardag?

- Jag tycker om att lösa problem. När jag ser lösningen på en situation och det underlättar för både oss och våra kunder, det är belöning för mig i min yrkesroll. Även förhandlingar är spännande. Inte bara utkomsten, utan själva processen och mötet med människor.

📝 Vad är det bästa med att jobba med kundservice på just Arvid Nordquist?

- Det är många saker! Här får jag förtroendet att hantera kontakter i hela värdekedjan. Det blir automatiskt att jag möter en mångfald av personligheter, kulturer och yrkesroller vilket är stimulerande. Jag tycker det är positivt att jobba i ett familjeägt företag med erfarenhet och tradition. Det finns mycket know-how ”i väggarna”, vilket blandat med personligt bemötande skapar en familjär miljö. Jag har även mycket kompetenta kollegor som sätter stolthet i sitt jobb, vilket såklart bidrar till lagarbetet och känslan av att vi lyckas tillsammans.

En annan kul grej som många inte känner till är att Arvid Nordquist är en av de större distributörerna i norden inom både dagligvaror, vin & öl samt produkter för hem & hushåll. Utöver vårt eget kaffemärke säljer vi produkter från Kellogg’s, Bollinger Champagne, Pringles, Peroni, Sun-Maid, A+, Duracell och Häagen-Dazs för att bara nämna några av ca 140 varumärken vi jobbar med! Det i sig bidrar till variation i arbetsvardagen.