Mas Pere Selecció Brut ECO

Spanien

Mas Pere Selecció Brut ECO

Producent:
Pere Ventura
Druva:
Macabeo, Parellada, Xarello
Land:
Spanien
Distrikt:
Cava
Smaktyp:
Friska & fruktiga
År:
NV
Alkoholhalt:
11,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
49906
Pris exkl. moms:
96:-
Fl/krt:
6
Certifiering:
Ekologisk certifierad
Mas Pere Selecció Brut ECO

Mas Pere Selecció Brut ECO har en gyllene gul färgnyans. Doften är klar och frisk med toner av gröna äpplen, citrus och päron. Vinet har en krämig mousse med väl integrerad syra och en lång brödig eftersmak.

Vinet innehåller 12 g socker/L

Druvor kommer ifrån vingårdar från tre områden i Penedès: Penedès Superio, Penedès Marítimo och Penedès Central som speglar både klimat från kusten, bergen och medelhavsklimat.
Vinstockarna binds uppenligt Double Cordon de Royat(yngre stockar) och Gobelet(äldre stockar) och metoderna som används för den ekologiska odlingen innebär bland annat organiska gödningsmedel och naturliga mineraler.
Skörden sker för hand och druvorna selekteras noga för att sedan direkt i vingården pressas för att extrahera musten. När druvorna anländer till vineriet sker en första jäsning, varje druvsort för sig på temperaturreglerande ståltankar. De olika druvsorterna blandas och får sedan stabiliseras och filtreras innan en andra jäsning sker på flaska enligt den traditionella metoden.

35% Macabeo 35% Xarel·lo and 30% Parellada.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Fisk, Skaldjur, Buffé, Charcuterie

Om Pere Ventura

Hos Pere Ventura styrs produktionen av två krav: innovation och kvalitet. Här har man en lång historia inom produktion av cava och förfäder till ägaren Pere Ventura, som vinhuset är uppkallat efter, var delaktig i födseln av cavan.

Mer om producenten