Spanien

Mas Pere Selecció Brut ECO

Mas Pere Selecció Brut ECO

Mas Pere Selecció Brut ECO har en gyllengul färgnyans. Doften är klar och frisk med toner av gröna äpplen, citrus och päron. Vinet har en krämig mousse med väl integrerad syra och en lång brödig eftersmak.

Druvorna kommer ifrån vingårdar från tre områden i Penedès: Penedès Superior, Penedès Marítimo och Penedès Central och speglar de olika mikroklimaten som råder i respektive region med allt från kust till bergs och medelhavsklimat.

Vinstockarna binds upp enligt Double Cordon de Royat (yngre stockar) och Gobelet (äldre stockar) och metoderna som används för den ekologiska odlingen innebär bland annat organiska gödningsmedel och naturliga mineraler.

Skörden sker för hand och druvorna selekteras noga för att sedan direkt i vingården pressas för att extrahera musten. När druvorna anländer till vineriet sker en första jäsning, varje druvsort för sig på temperaturreglerande ståltankar. De olika druvsorterna blandas och får sedan stabiliseras och filtreras innan en andra jäsning sker på flaska enligt den traditionella metoden.

Druvblenden är 35% Macabeo 35% Xarel·lo and 30% Parellada

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Fisk, Skaldjur, Buffé, Charkuterier

Producent
Pere Ventura
Druva
Macabeo, Parellada, Xarello
Land
Spanien
Distrikt
Cava
Smaktyp
Friska & fruktiga
Ekologiskt
År
NV
Alkoholhalt
11,5 %
Sockerhalt
12 g s/l
Volym
750 ml