Fuller´s Vintage Ale 2019

England

Fuller´s Vintage Ale 2019

Producent:
Fuller's
Humle:
Challenger, Northdown, Goldings, Target
Malt:
Chocolat, Pale Ale, Crystal
Land:
England
Smaktyp:
Ale
År:
2019
Alkoholhalt:
8,5%
Volym:
500 ml
Sortiment:
Ordinarie
Art.nr.:
11136
Pris:
69,9:-
Fuller´s Vintage Ale 2019

Årets upplaga av Vintage Ale är den 23:e bryggningen där London möter Nya Zeeland. Wai-iti humlen bidrar med toner av mandarin, citron och lime. Crystal malten, som växer i regionen Canterbury på Nya Zeeland adderar toner av rostat bröd och honung. Den kända Fuller’s jästen bidrar med den bekanta smaken av apelsinmarmelad.

Fuller's har skapat ett nytt recept på Vintage Ale varje år sedan 1997, där bryggmästaren väljer ut de bästa ingredienserna som finns tillgängliga vid den tiden för att göra ett öl med komplex karaktär. Varje flaska är individuellt numrerad, vilket gör äldre årgångar av Vintage Ale extremt sällsynta och eftertraktade.

Till varje år tar Fuller’s bryggmästare fram ett nytt recept för att skapa en unik variant av en strong ale. När Vintage Ale släpps på marknaden går det att dricka direkt men eftersom Fuller’s buteljerar ölet med jästen fortsätter ölet att utvecklas långt efter sitt bäst före datum som är satt på 10 år. Den andra jäsningen på flaskan bidrar till den komplexa karaktär och smakprofil som är Vintage Ale.

Beska
Sötma
Fyllighet

Passar till

Nöt, Ost, Fläsk

Om Fuller's

Fuller’s brygger sin öl på anrika ”The Griffin Brewery” där man bryggt öl sedan 1600-talet. Idag är de Londons enda familjeägda bryggeri och kända världen över för sin klassiska och innovativa ölportfölj.

Mer om producenten