Italien

Poggio Di Sotto Brunello Di Montalcino DOC

Poggio Di Sotto Brunello Di Montalcino DOC

Poggio Di Sotto Brunello Di Montalcino DOC är extremt komplex och mångskiktad, med frukt så som hallon, körsbär och röda vinbar, tillsammans med en tydlig mineralitet och subtila noter av lakrits och viol. Silkeslena, integrerade tanniner skapar en Burgundisk elegans. Vinet har en imponerande längd och tål många års lagring.

Denna Brunello odlas i vingårdar som är i genomsnitt 25 år gamla som ligger på höjder av 200- 400 meter, med en mängd olika lägen, i steniga jordar som är näringsfattiga, till stor del av lera och kalksten. Odlingsområdet ligger i Castelnuovo dell'Abate, med utsikt över
Orcia floddal, i den sydöstra kvadranten av Montalcino. Skörden skedde för hand, med extremt rigoröst kvalitetsurval med lågt druvuttag.
Jäsningar skedde i både trä- och betongkar, med mycket långa macerationer och öppna pump-overs. Vinet mognade i 30 hl ek-ovaler i 36 månader. Vinocus 96 poäng, Robert Parker 98+ rekommendation är att öppna flaskan ett dygn innan provning så att den hinner blomma ut. Pump-overs stressar vinet och är riskfyllt om man inte gör det på rätt sätt. Poggio di Sotto har hittat det perfekta receptet för att genom denna process få vinet att visa sin fulla potential. 

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Ost, Grillat, Charkuterier

Producent
Collemassari
Druva
Sangiovese
Land
Italien
Smaktyp
Fylliga & smakrika
År
2019
Alkoholhalt
14 %
Volym
750 ml