Argentina

Artesano de Argento Organic Fairtrade White Malbec

Artesano de Argento Organic Fairtrade White Malbec

Artesano de Argento Organic Fairtrade White Malbec har en ljust gul färg och skiljer sig från konventionella vita malbecviner i Argentina då färgen är helt ljusgul, utan rosa toner som annars förekommer, tack vare den mycket försiktiga pressningen av musten. Doften är fruktig med inslag av gröna äpplen, färska örter, vita vinbär, honungsmelon och lime. Smaken är frisk och fruktig med smak av gröna äpplen, färska örter, vita vinbär, mineral, honungsmelon och lime.

Servera vid 8-10 grader som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, går också mycket bra till rätter med asiatiska influenser.

 

Druvorna kommer helt och hållet från de egna ekologiska vingårdarna i Alto Agrelo och skördas tidigt med maskin. Pressning sker med extra försiktighet för att undvika färg från skalen. Jäsning sker sedan vid 14-16 grader i 28 dagar på rostfria ståltankar för att bibehålla frukt och fräschör.

Artesano de Argento är det första ekologiska- och Fairtrade-producerade vinet av vit Malbec i Argentina och den enda från en single vineyard, Alto Agrelo som även är Argentinas största ekologiska vingård med sina 240 ha. Bodega Argento är därmed Argentinas största ekologiska och Fairtrade-odlare.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Asiatiskt/kryddstarkt, Ost, Fisk

Producent
Bodega Argento
Druva
Malbec
Land
Argentina
Distrikt
Mendoza
vegan wine
År
2021
Alkoholhalt
13 %
Sockerhalt
3,8 g/l
Volym
750 ml