Sydafrika, Western Cape

KWV

Systembolaget HoReCa

KWV har sitt säte i staden Paarl i vindistriktet Western Cape. Allt började på adressen 57 on Main 1918, samma år som Nelson Mandela föddes. Syftet vid grundandet av kooperativet var att hantera den djupa kris som vinnäringen befann sig i då. Tillsammans kunde vinodlarna inom kooperativet stabilisera, stödja och skapa struktur i en relativt ung vinindustri.

I dag är KWV en av världens största vin- och spritproducenter, och satsar mer än någonsin på att värna om närmiljön genom att investera i olika sociala projekt.

KWV producerar allt från husviner till klassiska Roodeberg, finare viner som Laborie och prestigeserien The Mentor´s.

VINER CERTIFIERADE AV FAIRTRADE & WIETA
KWV köper in sina druvor från kontrakterade odlare i hela Kapprovinsen. De olika druvor som används för att producera vinerna 57 on Main och Café Culture kommer från vingården Rooidraai som är certifierad av Fairtrade.

Målet med Fairtrade är att ge de anställda bättre ekonomiska förutsättningar, förhindra diskriminering och att motverka barnarbete. Certifieringen ställer också krav på en hållbar produktion där miljön står i fokus, exempelvis när det gäller kemiska bekämpningsmedel. 

Till Systembolaget

Sortiment från KWV

Cruxland Gin

KWV South Africa

Cuvée Blanche

KWV South Africa Beställningsvara

Dr. Charles Niehaus Roodeberg

KWV South Africa Beställningsvara

KWV 10 Year Old Brandy

KWV South Africa Beställningsvara