Sydafrika

Cruxland Gin

Cruxland Gin

Cruxland Gin har en doft av citron och enbär med en något jordig ton. Smaken är extremt välbalanserad och komplex med en något kryddig ton och söta aromer av smörkola, mandel och vanilj. Eftersmaken är söt och kylande.

Den mjuka och något söta smaken gör att Cruxland gin passar utmärk att smutta på som den är medans de kryddiga och aromatiska tonerna gör den till en perfekt bas för en Gin & tonic eller andra klassiska gindrinkar.

Kalaharias inhemska invånare berättar historier om hemliga skatter i sanden: nedskickade i jordens sprickor av blixtar från himmelen.
I generationer bakåt har det nomadiska folket i öken spejat efter blixtnedslag och sedan sökt efter X-formade sprickor i den torra jorden där man hittat den sällsynta Kalahari tryffeln eller ökentryffeln. Cruxland Gin är en exklusiv premiumgin influerat med just denna ökända tryffelsort.

Cruxland Gin är ett destillerat gin; alltså omdestillerad av 100% druvsprit tillsammans med hela nio olika växter och infuserad med Kalahari tryffel.
100% druvsprit omdestilleras i stora pannor tillsammans med den högsta kvaliten bär och växter som finns att tillgå. Man anänder förutom Kalahari tryffel sig av citron, koriander, mandel, kardemumma, anis, rooibos, Honeybush, enbär och

För att säkerställa en jämn smak och kvalitet så kallfiltrerar man sedan ginet.

Passar till

Aperitif

Producent
KWV
Land
Sydafrika
Distrikt
Western Cape
Alkoholhalt
43 %
Volym
700ml
Sortiment
Ordinarie
Art.nr.
86591
Pris
329:-