Chateau Musar White

Libanon

Chateau Musar White

Producent:
Chateau Musar
Druva:
Merwah, Obaideh
Land:
Libanon
Distrikt:
Bekaadalen
Smaktyp:
Fylliga & smakrika
År:
2009
Alkoholhalt:
12%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
47804
Pris exkl. moms:
361:-
Fl/krt:
6
Certifiering:
Naturvin
Chateau Musar White

Chateau Musar White görs på de lokala druvorna Obaideh (släkt med Chardonnay) och Merwah (släkt med Sémillon). Det är ett fullständigt unikt vitt vin med långa traditioner. Vinet har en stor mogen doft med inslag av torkade aprikoser, honung, mandel och fat. Smaken är fyllig med inslag av mogen gul frukt, honung, mandel, torkad frukt och fat. Vinet mår bäst av att dekanteras och serveras vid ca 15° C. Vinet gynnas av att servera ihop fin mat så som gåslever, anka eller varmrökt lax. Den passar även utmärkt till en bit getost eller till en äppelpaj.

Druvorna Obaideh och Merwah skördas på de svala sluttningarna av Mount Lebanon, på 1200 meter över havet. Stockarna är oympade och har klarat sig mot Phylloxera. Druvorna handskördas och får jäsa 9 månader på franska ekfat från Nevers. Vinet blandas och buteljeras i slutet av sitt första år därefter får det ligga till sig i sex år innan det släpps.

Musar White har jämförts med torr Sauternes eller mogen Graves. Det är mycket långlivat, det finns flaskor kvar i källaren från 1954. 

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Fisk, Skaldjur

Om Chateau Musar

Château Musar har producerat vin i Bekaadalen sedan 1930. Grundaren Gaston Hochar var bara 20 år gammal när han beslutade sig för att göra ett vin av internationell klass, inspirerad av sina resor till Bordeaux, men också med djup respekt för Libanons 6000-åriga vinhistoria. Idag har vinerna en helt personlig stil som inte liknar någon annans.

Mer om producenten