Libanon

Chateau Musar

Chateau Musar

Chateau Musar 2016 är djupt rubinfärgad med hög viskositet. Röda körsbär, plommon och fikon dominerar näsan med en hint av österländsk krydda. Kirsch och plommon är tydliga på paletten, tillsammans med svarta vinbär och choklad. Tanninerna är sammetsmjuka och detta vin har mycket djup och fruktkoncentration med en lång finish.

Våra förväntningar på 2016 års skörd påverkades uppenbarligen av våra tankar om det ogynnsamma vädret vi upplevde i 2015 men vi hade en positiv start i december 2015, månaden som gav 130 mm nederbörd. Detta följdes av 360 mm i januari tillsammans med en hel del snö, vilket förser jorden med välbehövlig fukt och näring.

Februari och mars visade sig vara kalla och regniga med ytterligare 300 mm nederbörd, vilket välkomnades enormt av den torra terrängen. April var varm med en genomsnittlig natttemperatur på plus 5 grader Celsius snarare än minus 5 som året innan. Maj kom med 45 mm regn, tillräckligt för att öka vinstockarna och från och med då började vi ha högre förväntningarför årets skörd. En solig juni följde med låg luftfuktighet och i juli hade vi en medeltemperatur på 34 grader under hela månaden. Detta var nyckeln till att driva skörden mot tidig mognad, snabbare än något tidigare år!

Skörden 2016 visade utan tvekan att den globala uppvärmningen orsakar högre årliga temperaturer och samtidigt - på varandra följande år med låg nederbörd har resulterat i torrare jordar. Det är klart att dessa faktorer kan påverka druvornas mognad såväl som vinframställningsprocessen, men för 2016, med den välbehövliga nederbörden och nästan perfekta klimatförhållande, har vi höga förväntningar på denna årgångs framtid i decennier framöver.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Lamm

Producent
Chateau Musar
Druva
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
Land
Libanon
Distrikt
Bekaadalen
Smaktyp
Kryddiga & mustiga
År
2016
Alkoholhalt
14 %
Volym
750 ml
Sortiment
Ordinarie
Art.nr.
7463
Pris
439:-