Libanon

Chateau Musar

Chateau Musar

Chateau Musar 2015 har en djup rubinröd färg. I doften återfinns toner av svarta vinbär, körsbär och komplexa toner av läder och peppar. I smaken hittas toner av svartavinbär och körsbär tillsammans med mjuk vanilj, värmande krydda och en antydan av kakao och läder. Frisk syra och fina tanniner i avslutet.

2014 var ett skördeår för historieböckerna när landet drabbades av snöbrist under året. Nu är årgång 2015 här och det kan summeras som ”en av de mest utmanande årgångarna under en generation” enligt Chateau Musar själva. Året startade bra med mycket nederbörd i form av både regn och snö. Framåt slutet av mars började vårtemperaturerna smyga sig på men det är främst en 7 dagar lång period i april som ska komma att påverka skördeåret 2015.

Trots utmaningarna för året blev den slutliga blenden av årgång 2015 en jämn fördelning av Cabernet Sauvignon, Cinsault och Carignan. Varje druva fermenterades med naturlig jäst i betongkar innan lagring i franska ekfat under 12 månader. Den slutliga blenden tog plats i januari 2018 och vinet buteljerades i juli/augusti samma år.

 

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Lamm

Producent
Chateau Musar
Druva
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
Land
Libanon
Distrikt
Bekaadalen
Smaktyp
Kryddiga & mustiga
År
2015
Alkoholhalt
13,5 %
Volym
750 ml
Sortiment
Ordinarie
Art.nr.
7463
Pris
369:-