Libanon

Chateau Musar

Chateau Musar

Chateau Musar 2012 är intensiv och koncentrerad med toner av mörka frukter och eleganta kryddor. Tanninerna är mjuka och avslutet är långt. Under rätt lagringsförhållanden är detta en årgång som kommer kunna lagras över lång tid i källaren. 

Efter den kvantitativt lilla årgången 2011 var förhoppningarna på 2012 stora, inte minst då året började perfekt. En kall vinter med mycket snö i libanonbergen säkrade bra vattentillgång och blomningen i juni var riklig. I juli slog dock en dramatisk värmebölja till med temperaturer runt 40-strecket. Vinstockarna gick i viloläge och kvantiteten 2012 blev faktiskt ännu mindre än för 2011.

Druvorna blev givetvis mycket mogna men bibehöll trots det en hög syra och kvalitet. Vinmakningen var som alltid helt naturlig utan tillsatt jäst och minimal bearbetning. Betongtankarna håller temperaturen strax under 30 grader vilket för Chateau Musar är den optimala jästemperaturen. Lagring skedde sedan på franska fat och en längre tid på flaska. Vinet lagras alltid i minst 7 år innan det lämnar källarna.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Lamm

Producent
Chateau Musar
Druva
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
Land
Libanon
Distrikt
Bekaadalen
Smaktyp
Kryddiga & mustiga
År
2012
Alkoholhalt
13,5 %
Volym
750 ml
Sortiment
Ordinarie
Art.nr.
7463
Pris
359:-