Sverige

Domaine de la Prade

Domaine de la Prade

Domaine de la Prade är ett alkoholfritt ekologiskt rödvin framtaget i samarbete med eko-certifierade vingårdar i södra Frankrike. Vinet görs av två sorters ekologiskt odlade druvor – silkeslen Merlot med en doft av gräddkola och elegant Shiraz med fina balanserade toner av björnbär och syrliga körsbär.

Resultatet är ett elegant sammansatt vin med en djup vacker färg och en fantastisk bouquet. Smaken är ungdomlig och fruktig med inslag av plommon, blåbär, örter samt smörkola. Domaine de la Prade passar utmärkt till såväl nötkött, kalv och fågel som till vegetariska rätter och serveras bäst runt 15-18 grader.

Vinet avalkoholiserades med metoden omvänd osmos. Omvänd osmos går till så att vinet passerar genom ett filter, under ett tryck på 20 bar. Effekten blir att vinet separeras i en vatten- och alkoholblandning samt ett koncentrat av smak, tannin, färg-pigment, mineraler m.m. Vatten- och alkoholblandningen destilleras i en kolonnpanna för att separera alkoholen från vattnet. Alkoholångorna stiger till toppen av kolonpannan, där de kondenseras till nästan ren alkohol, och det dealkoholiserade vattnet leds nedåt, kyls och blandas med vinet. Denna process sker om och om igen och är skriva ett varsamt sätt att avlägsna alkoholhalten och samtidigt bevara dryckens alla aromer.

(Topprankad Vinbetyget: Bästa alkoholfria vinerna)

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Fågel

Producent
Oddbird
Druva
Merlot, Shiraz
Land
Sverige
Distrikt
Languedoc- Roussilon
Ekologiskt
Alkoholhalt
0 %
Volym
750 ml
Sortiment
Ordinarie
Art.nr.
19000
Pris
89:-