Domaine de la Prade

Frankrike

Domaine de la Prade

Producent:
MRG Wines
Druva:
Merlot, Shiraz
Land:
Frankrike
Distrikt:
Languedoc- Roussilon
Alkoholhalt:
0%
Volym:
750 ml
Sortiment:
Ordinarie
Art.nr.:
19000
Pris:
89:-
Certifiering:
Ekologisk certifierad
Domaine de la Prade

Domaine de la Prade är ett alkoholfritt ekologiskt rödvin framtaget av Richard Juhlin i samarbete med eko-certifierade vingårdar i södra Frankrike. Vinet görs av två sorters ekologiskt odlade druvor – silkeslen Merlot med en doft av gräddkola och elegant Shiraz med fina balanserade toner av björnbär och syrliga körsbär.

Resultatet är ett elegant sammansatt vin med en djup vacker färg och en fantastisk bouquet.  Smaken är ungdomlig med fruktig smak och inslag av plommon, blåbär, örter samt smörkola. Domaine de la Prade passar utmärkt till såväl nötkött, kalv och fågel som till vegetariska rätter och serveras bäst runt 15-18 grader. 

Vinet avalkoholiserades med metoden omvänd osmos. Omvänd osmos går till så att vinet passerar genom ett filter, under ett tryck på 20 bar. Effekten blir att vinet separeras i en vatten- och alkoholblandning samt ett koncentrat av smak, tannin, färg-pigment, mineraler m.m. Vatten- och alkoholblandningen destilleras i en kolonnpanna för att separera alkoholen från vattnet. Alkoholångorna stiger till toppen av kolonpannan, där de kondenseras till nästan ren alkohol, och det dealkoholiserade vattnet leds nedåt, kyls och blandas med vinet. Denna process sker om och om igen och är skriva ett varsamt sätt att avlägsna alkoholhalten och samtidigt bevara dryckens alla aromer. 

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Fågel

Om MRG Wines

MRG Wines AB är ett svenskt vinhus som utvecklar och producerar alkoholfria premiumviner.

Mer om producenten