Frankrike

Oddbird

Systembolaget HoReCa

Oddbird grundades 2013 av socionomen och familjeterapeuten Moa Gürbüzer som fick nog av att möta ångestfyllda och olyckliga barn som farit illa i hem med alkoholrelaterad problematik. Hon insåg att situationen inte gick att förändra från terapistolen. Så hon lånade pengar av släkten, sadlade om till dryckesentreprenör och startade det sociala företaget Oddbird.

Detta blev startskottet för det alkoholbefriade vinhuset som numera är världsledande och skapar premiumviner från de främsta vingårdarna i Frankrike och Italien, gjort på traditionellt sätt, lagrade upp till 12 månader och sedan varsamt befriats från alkohol. Allt detta för att kunna förändra attityder och normer och i sin tur skapa ett bättre samhälle och en bättre vardag för de 320 000 svenska barn som far illa av vuxnas drickande.

Oddbird tillverkar högkvalitativt vin som sedan avalkoholiseras till 0,0 % alkohol och som inte har några andra tillsatser som e-ämnen och druvmust i. Helt enkelt ett riktigt vin, befriat från alkohol.

Oddbirds portfölj utvidgas konstant och senast släpptes världens två första naturviner helt utan alkohol. En alkoholfri IPA och gin ligger också i lanseringsplanerna framöver. 

Sortiment från Oddbird

Domaine de la Prade

OddBird Sverige Ekologiskt

Oddbird Organic Rosé

OddBird Sverige Ekologiskt