Frankrike

Oddbird

Privat Företag

Oddbird grundades 2013 av socionomen och familjeterapeuten Moa Gürbüzer som fick nog av att möta ångestfyllda och olyckliga barn som farit illa i hem med alkoholiserade föräldrar. Hon insåg att situationen inte gick att förändra från terapistolen. Så hon lånade pengar av släkten, sadlade om till dryckesentreprenör och startade det sociala företaget Oddbird (tidigare MRG Wines).

Detta blev startskottet för Oddbird som numera är världsledande och skapar premiumviner från de främsta vingårdarna i Frankrike och Italien, gjort på traditionellt sätt, lagrade upp till 12 månader och sedan varsamt befriats från alkohol. Allt detta för att kunna förändra attityder och normer och i sin tur skapa ett bättre samhälle och en bättre vardag för de 320 000 svenska barn som far illa av vuxnas drickande. 

Samma produkt men med nytt namn 
Produkterna som idag heter Richard Juhlin kommer helt att byta namn till Oddbird under 2021 men vinet kommer fortsatt vara detsamma. Ett högkvalitativt vin som sedan avalkoholiseras till 0,0 % alkohol och inte har några andra tillsatser som e-ämnen och druvmust i. Helt enkelt ett riktigt vin, bara befriat från alkohol.

”Att vi hittat en ny identitet som tydligt visar att vi är en pure player när det kommer till alkoholfritt. Det gör att vi kan driva våra frågor ännu bättre utan att vara personberoende vilket har varit ett stort men väldigt viktigt steg för oss” - Moa Gürbüzer.

Till Systembolaget

Sortiment från Oddbird

Domaine de la Prade

OddBird France Ekologiskt

Oddbird Spumante

OddBird Italy