Frankrike

Langlois Chateau Vielles Vignes Saumur White

Langlois Chateau Vielles Vignes Saumur White

Langlois Chateau Vielles Vignes Saumur Blanc har en ljust gyllengul färg med doft av torkade aprikoser, bivax, honung och nötter. Smaken är frisk och nyanserad med inslag av gula plommon, äpplen, nötter, kardemumma och citrus. Lång eftersmak.

Druvorna som är 100% Chenin Blanc kommer från stockar som är över 35 år gamla från de bästa lägena i Clos St-Florent och Dampierre sur Loire i Saumur. En första jäsning skedde i franska ekfat (20% nya och 80% 1-4 år gamla). Vinet har inte genomgått en malolaktisk jäsning utan har fått mogna på sin jästfällning i 12 månader med kontinuerlig batonnage (omröring). Kan lagras 5-10 år eller mer för de bästa årgångarna.

Sancerre ligger i övre Loire-dalen där klimatet är kontinentalt med varma somrar och kalla vintrar. Den kalkrika jordmånen ger aromatiska viner med frisk syra och mineralitet. Vinet har jäst på temperaturreglerade ståltankar för bevarande av druvornas naturliga arom och friskhet. Efter det har det vilat på sin jästfällning före buteljering.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Fisk, Skaldjur

Producent
Langlois
Druva
Chenin Blanc
Land
Frankrike
Distrikt
Loire
Smaktyp
Fylliga & smakrika
År
2019
Alkoholhalt
14 %
Sockerhalt
3.6 g/l
Volym
750 ml
Sortiment
Beställningsvara
Art.nr.
92441
Pris
229:-