Langlois-Chateau är en familjekoncern med anor från 1885 som tillverkar både röda och vita stilla viner men framförallt är de kända för sina fantastiska Crémant de Loire som produceras enligt den traditionella metoden.
Langlois-Chateau startades av det unga paret Edouard Langlois och Jeanne Chateau. Edourd omkom under första världskriget, vilket ledde till att Jeanne sällade sig till skaran av ”bubbelänkor” och drev företaget vidare. Huset var familjeägt ända fram till 1973 när champagnehuset Bollinger klev in som majoritetsägare vilket har ökat kvalitetsfokuset än mer och den fina familjekänslan lever i allra högsta grad kvar.
Langlois-Chateau har alltid fokuserat på Loireviner med stor elegans. De är den minsta producenten i Saumur och koncentrerar sig enbart på viner av bättre kvalitet. Vingårdarna har en unik terroir och ligger i Saumur, Saumur-Champigny, Cabernet de Saumur Rosé och Sancerre.