Chateau Musar, magnum

Libanon

Chateau Musar, magnum

Producent:
Chateau Musar
Druva:
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
Land:
Libanon
Distrikt:
Bekaadalen
Smaktyp:
Kryddiga & mustiga
År:
2006
Alkoholhalt:
13,5%
Volym:
1500 ml
Art.nr.:
47874
Pris exkl. moms:
768:-
Fl/krt:
3
Certifiering:
Naturvin
Chateau Musar, magnum

Chateau Musar består av druvorna Cabernet Sauvignon, Cinsault och Carignan i ungefär samma proportioner.  Vinet har en djupt röd färg med en doft av mörka och röda frukter, körsbär, kaffe, läder och kryddnejlika. Smaken är mogen, balanserad och intensiv med ett överflöd av frukt, bra syra, väl integrerade tanniner och lång eftersmak. En antydan till mint finns även. Balanserade tanniner, bra syra och en lång avslutning. Stilen är typisk för Musar men kanske en aning modernare med något mindre oxidativa toner. Liksom alltid kommer det att förbättras, mjukna och bli mera komplext med ytterligare lagring men årgången är redan generös i stilen och redan mycket drickbar, karaffera gärna några timmar innan den ska drickas.

Druvorna (en tredjedel av Cabernet Sauvignon, Cinsault och Carignan) handplockas och jäser i betongtankar tills det vid knappt ett års ålder förs över till franska Nevèr-fat för att lagras i drygt 12 månader. Under vinets tredje år blandas de olika druvorna samman och ligger ytterligare ett år på betongtankar innan det buteljeras för att ”komma till ro” i fyra år tills det släpps på marknaden. Vinerna framställs så naturligt som möjligt, inga odlade jäststammar används och man filtrerar inte sina viner.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Lamm

Om Chateau Musar

Château Musar har producerat vin i Bekaadalen sedan 1930. Grundaren Gaston Hochar var bara 20 år gammal när han beslutade sig för att göra ett vin av internationell klass, inspirerad av sina resor till Bordeaux, men också med djup respekt för Libanons 6000-åriga vinhistoria. Idag har vinerna en helt personlig stil som inte liknar någon annans.

Mer om producenten