Cappuccino

Cappuccino

2 röster

Cappuccino är en espressodryck som görs med lika delar espressokaffe, varm mjölk och mjölkskum. Det är viktigt att skummet som ska kröna cappuccinon är tätt och krämigt. I Italien är cappuccinon en populär frukostdryck och dricks nästan uteslutande under morgon- och förmiddagstimmarna.

Ingredienser:

1st portioner

  • Espresso 1/3
  • Varm mjölk 1/3
  • Skummad mjölk 1/3

Gör så här:

  1. Skumma mjölken i ånga eller värm i kastrull till 65 grader och vispa upp ett ordentligt skum.

  2.  Brygg espressokaffe och häll i en kopp. Häll sedan över den skummade mjölken så att den lägger sig som ett krämigt mjölkskum högst upp, så att proportionerna blir 1/3 av vardera av espresson, mjölken och skummet.

Vad tyckte du om receptet?

Många föredrar en växtdryck i kaffet i stället för mjölk. Men vilken blir bäst i en vegansk cappuccino? Baristan Linnea Vannesjö tipsar om vad som är viktigt att tänka på och ger recept på sin veganska cappuccino baserad på en fruktig och nötig espresso.

Klicka här för att komma till receptet!

Sortiment

Vår Espressofamilj

Här hittar du våra Espresso som finns i butik

Professional

Här hittar du Espresso för den professionella marknaden