FRÅN ITALIEN TILL SVERIGE

DOFTEN AV ESPRESSO

Från norra till södra Italien slingrar sig doften av nybryggd espresso genom smala gränder och över livliga piazzor. Här är espresso inte bara en dryck, utan ett viktigt inslag i vardagen. Även hos oss svenskar har espresson blivit en omtyckt dryck det senaste årtiondet som vi gärna dricker i olika former.

Doften av kaffe är välkänd för oss svenskar och vi är ett kaffeälskande folk. Cafétrenden har vuxit sig starkt sedan 90-talet. Framför allt uppskattas ett välgjort hantverk av en god espresso. Vi tar oss gärna tid att njuta av en kopp kaffe hemma, i farten likväl som på favoritcaféet. Espresso är det mest koncentrerade och intensiva kaffet som går att utvinna ur en kaffeböna. Det är just det som är det speciella med espressometoden. För att få fram smakerna utnyttjas ett högt tryck för att hetta upp vattnet. Genom att använda trycket tas smaker fram som annars förblir dolda.

254A2834-1_cropped.jpg

Det finns ingen speciell kaffeböna för espresso utan oftast väljer man mindre syrliga kaffebönor till espressoblends då espressobryggningen lyfter fram mycket av syrligheten. Det väljs också bönor med mycket fyllighet för att få ett starkt kaffe.

Malningen, dosering och packning av kaffet tillsammans med hur långsamt eller snabbt vattnet rinner genom kaffet påverkar vilka smaker och aromer som skapas i koppen.

Vårt espressosortiment

Divino, Sincero och Oro

Gå direkt till våra produkter

Välj en god espresso från Arvid Nordquist

Vi har 100 % arabicabönor av hög kvalitet i våra espressoblends. Bönorna växer på hög höjd och får mogna långsamt. Det resulterar i ett brett spektra av smaknyanser, rik arom och fruktig karaktär. För oss är en god och smakrik espresso viktigt. Lika viktigt är det med fokus på människa och miljö och att arbeta kontinuerligt för en bättre värld genom:

  • 100 % fossilfritt rosteri.
  • 100 % hållbart certifierade bönor i alla våra blends.
  • 100 % klimatkompenserat kaffe.
  • 90% Bioplast i förpackningar baserat på tallolja*
  • Bortom hållbara certifieringar stöder Arvid Nordquist kvinnliga kaffeodlare och bidrar till att rädda den afrikanska elefanten i World Coffee Project.

* genom ISCC-certifierad massbalansstrategi

Inspireras av härliga kafferecept!

Espresso Mojito

4 cl kyld espresso
Välj mellan Divino, Oro eller Sincero
2 cl limejuice (ca en halv limefrukt)
2 tsk socker (eller ett par msk sockerlag)
Färsk mynta

Häll limejuicen i glaset, tillsätt sockret och rör om tills det löser sig. Lägg därefter i den färska myntan och krossa alltsammans med en muddler. Tillsätt iskuber och fyll upp med kylt kaffe. Rör slutligen om och garnera med en myntakvist. För dig med alkoholtillstånd går det även att servera med 4 cl rom.

Caramel Frappe

2 dl krossad is
4 cl kyld espresso
Välj mellan Divino, Oro eller Sincero
2 msk kolasås
2 dl mjölk

Vispad grädde och kolasås till servering Mixa is, kaffe, kolasås och mjölk
i en mixer eller matberedare. Skeda upp i glas, toppa med vispad grädde och kolasås.

Affogato Espresso

Espresso med vaniljglass

2 st dubbel espresso
Välj mellan Divino, Oro eller Sincero
1 st kulor vaniljglass

Brygg kaffet och fördela i Glas. Skopa genast i varsin kula glass. För dig med alkoholtillstånd, droppa eventuellt över lite sprit, t.ex 1 tsk Amaretto eller Strega. Den som vill pudrar över kakao.