Arvid Nordquist Kaffe

Kaffet med en större smak

Att göra riktigt bra kaffe är svårare än vad många tror. Varje liten böna som hamnar på butikshyllan är noggrant utvald av Arvid Nordquists inköpare och varsamt omhändertagen här på vårt rosteri i Solna.

Familjeägt rosteri

Arvid Nordquist är ett mindre och familjeägt rosteri. Vi kan inte alltid konkurrera med stora bolag och deras resurser. Men vi kan lova att aldrig kompromissa med kaffets kvalitet – och det är vi väldigt stolta över.

"Jag och mina kollegor sitter vid provningsbordet varje dag för att smaka av råvaruprover från hela världen. Vi följer skördarna, utvecklingen på kaffemarknaden och alla världshändelser som kan komma att påverka kaffeländerna. Vi reser mycket och är ofta ute i världen för att träffa våra kaffeodlare och lära oss mer om deras verklighet", Wilhelm Nordquist, Inköpsansvarig Arvid Nordquist Kafferosteri.

Ett kaffe med en större smak

Arvid Nordquist är det första kafferosteriet i Norden att garantera ett sortiment som till 100 procent består av hållbart kaffe. Genom en kombination av Fairtrade-, Rainforest Alliance- och Krav-certifiering kan vi alltså försäkra våra kunder om att allt vårt kaffe har tagits fram med hänsyn till både människa och miljö. För oss handlar kaffe om kvalitet – vi tar inga genvägar. Samtidigt är det viktigt att våra odlare får skäligt betalt och det stöd de behöver för att kunna driva och utveckla sina farmer.

Läs mer om vår hållbarhetsarbete här