espresso

Martini

Espresso Martini

Under tidigt 1980-tal gick en supermodell in på en bar i London och bad bartendern om något som skulle ”wake her up and mess her up”. Vips, så var cocktailen Espresso Martini född. Så säger i alla fall legenden. Här gör vi den med ekologisk brandy från Spanien.

Ingredienser

 • 1 msk rårörsockerlag
 • ½ dl brandy (gärna Alvisa 10 Brandy Ecológico)
 • 1 kall dubbel espresso (gärna Arvid Nordquist Espresso Molto)
 • 3 hela kaffebönor

Gör så här

 1. Häll alla ingredienser i en shaker. Fyll upp med is. Skaka ordentligt.

 2. Sila ner blandningen i ett martiniglas genom en finmaskig sil.

 3. Garnera med kaffebönorna (enligt italiensk tradition ska en espresso martini garneras med varken fler eller färre än tre hela kaffebönor – en för hälsa, en för lycka och en för kärlek. Okej, vi har fyra på bilden, men så älskar i ju kaffe, så vi adderar en extra böna bara för just det).

  Tips – rårörsockerlag!

  Mät upp lika volymdelar rårörsocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sockret löses upp. Låt svalna. Förvara i en väl rengjord flaska eller burk i kylen.

Våra espresso

Espresso är det mest koncentrerade och intensiva kaffet som går att utvinna ur en kaffeböna. Vi har 100 % arabicabönor av hög kvalitet i våra espressoblends. Bönorna växer på hög höjd och får mogna långsamt. Det resulterar i ett brett spektra av smaknyanser, rik arom och fruktig karaktär. 

Espresso