Stöd vårt arbete

Save the elephants

Arvid Nordquist donerar årligen 25 000 amerikanska dollar till African Wildlife Foundation.

Ökad efterfrågan på elfenben har lett till en massiv tjuvjakt på den afrikanska kontinenten. Varje år dödas tusentals elefanter på grund av tjuvjakt. Arvid Nordquist bidrar aktivt genom att donera till African Wildlife Foundation och deras räddningsprojekt som syftar till att stänga ner den illegala elfenbenshandeln.

Genom att du köper Wanyama stödjer du att samarbetet mellan Arvid Nordquist och African Wildlife Foundation kan fortsätta. Och är därmed med och bidrar till att rädda den afrikanska elefanten.

AFRICAN WILDLIFE FOUNDATION

Elfenben som har tagits från en elefant i Afrika färdas en lång väg för att nå konsumenten. Längs en välutvecklad handelskedja med stora nätverk. Att få stopp på dödandet av elefanter kräver samarbete mellan flera aktörer och aktioner i flera led. Nedan följer ett exempel på den olagliga elfenbenshandeln och de åtgärder AWF gör för att stoppa detta med hjälp av donationspengar.

70 år Så gamla kan elefanter bli
470.000 Kvarvarande elefanter
8% Andel som dödas per år
Människan Är elefantens största hot

Den afrikanska elefanten lever utspridd över subsahariska Afrika och regnskogarna i Central- och Västafrika. Elefanter kan leva i nästan vilken miljö om helst som ger rikligt med mat och vatten. Med en vikt på mellan 3-5 ton förstår man att elefanten kräver mycket mat. Dieten består av gräs, frukt, rötter och bark. De strövar över stora områden i jakt på föda. De kan äta upp till 136 kg mat och dricka 30 till 50 liter vatten på en dag.

Elefanten är ett socialt djur som lever i små familjegrupper, vanligtvis bestående av en äldre matriark och flera generationer av kvinnliga släktingar. Hanarna är oftast ensamma, men kan leva i små grupper om tre eller fyra tjurar. De tar hand om svaga eller skadade medlemmar och tycks även sörja över döda kamrater.