📝 Vad heter du och vad jobbar du med på Arvid Nordquist?

💬 "Jag heter Niklas Nyberg och har jobbat med försäljning till dagligvaruhandeln i snart 40 år, varav 35 år som säljchef i någon form.
Jag vill nog påstå att det är svenskt rekord… Senaste 17 åren har jag varit säljchef på Arvid Nordquist med ansvar för DVH säljkåren i Sverige. Det har varit en fantastisk resa då vi fyrdubblat omsättningen, tredubblat marknadsandelen på kaffe och mer än dubblat antalet säljare i Sverige - för att nämna några saker.

Tjänsten är mångfasetterad men i huvudsak är det säljplanering, målstyrning, säkerställa genomförande, uppföljning av nyckeltal, sambesök med säljare, rekrytering, personalansvar med allt vad det innebär samt att vara en länk mellan fältet och huvudkontoret."

📝 Vilka egenskaper är bra att ha i ditt yrke?

💬 "Planering är allt. Det finns ett välkänt uttryck som jag gillar, ”retail is about detail”. Grova penseldrag i all ära men det är i planeringen och detaljerna som allt avgörs. Som säljare kan man inte jobba med slumpen. Varje säljperiod, vecka, dag och besök måste vara noggrant planerade med kvantifierbart syfte och mål om man skall lyckas över tid. Andra viktiga egenskaper är naturligtvis relationsbyggande både internt och externt samt att man inte ryggar för rent fysiska arbetsuppgifter ute på fältet."

📝 Vad brinner du extra mycket för i din roll?

💬 "Resultat är det omedelbara svaret! Att tävla är i sig inte valutan, det är att vinna som är viktigt. Man är aldrig bättre än sitt senaste resultat och visst, ibland kan det kännas hopplöst att man börjar från noll gång efter annan - men det är bara att acceptera för det är så det är inom FMCG. Vi blir helt enkelt aldrig ”färdiga”.

Som säljare springer man sista sträckan på stafetten. För oss som i huvudsak säljer jordbruksbaserade produkter är det bonden som springer första sträckan sen är det andra som inköp, logistik, produktion, marknad, centrala kundteamet osv som springer mellansträckorna. Alla är lika viktiga men det är kittlande att köra just sista sträckan, det är där vi tar loppet i mål och vi får inte snubbla."

📝 Vad är det bästa med att jobba som säljchef just på Arvid Nordquist?

💬 "Arvid Nordquist är ett framgångsrikt företag som växer både i värde, volym och lönsamhet. Vi växer även vår breda portfölj med många kända varumärken, vilket gör dagarna omväxlande och roliga samtidigt som det gör oss intressanta hos våra kunder. Vi kan alltid sälja något och vi kan erbjuda kunderna många kreativa lösningar vid samma tillfälle, vilket är en stor fördel i dagens tidspressade vardag.

Arbetsklimatet på Arvid Nordquist är familjärt, strukturerat och målinriktat med höga krav - samtidigt som företaget med Anders Nordquist i spetsen alltid värnar om människan och miljön."