📝 VAD HETER DU OCH VAD JOBBAR DU MED PŠARVID NORDQUIST?

-Mitt namn är Rebecca och jag jobbar som Nordisk Produktchef inom Non Food. I vår del av Arvid Nordquists portfölj finns produkter inom hushåll, rengöring och hygien. Jag jobbar med varumärkena Duck, Glade, Raid, Autan och Mr. Muscle som ägs av vår amerikanska affärspartner SC Johnson. Min roll innebär att jag jobbar med sortiment och marknadsföring i Sverige och samarbetar med våra lokala produktchefer i Norge, Danmark och Finland.

📝 VILKA EGENSKAPER ÄR BRA ATT HA I DItt yrke?

-Kunskaper inom ekonomi och marknadsföring givetvis. Som egenskap skulle jag säga att man måste vara vetgirig, för att lära sig om produkter och kategori. Förutom det behöver man vara socialt orienterad i och med ständig dialog med olika avdelningar internt och många externa parter. Eftersom jag jobbar med globala varumärken behöver jag ha förståelse för olika kulturer, både personligt och yrkesmässigt.

📝 VAD BRINNER DU EXTRA MYCKET FÖR I DIN roll?

-Att se produkter, material och koncept som jag jobbar med dyka upp i vardagen utanför kontoret! Eftersom produkterna säljer i dagligvaruhandeln och liknande kanaler blir jobbet väldigt konkret - jag står ju också som konsument i butikshyllan och ska välja produkter. Mer specifikt kring arbetsuppgifter så tycker jag GAP-analyser är intressant, samt att jobba strategiskt för en ökad och lönsam affär. Sen har vi ju det här med adaption, att hjälpa internationella varumärken att anpassa marknadsföring och försäljning på våra nordiska marknader. Det kan vara knepigt, men jag gillar utmaningen!

📝 VAD ÄR DET BÄSTA MED ATT JOBBA som nordisk produktchef PÅ JUST ARVID NORDQUIST?

-Jag har jobbat på Arvid Nordquist i 10 år, med olika varumärken och kategorier. Här jobbar man nära de olika funktionerna i huset. Även om vi växt mycket sedan jag började finns den aspekten kvar. Nära kontakt ger bättre förståelse för andra avdelningar som ekonomi, logistik, försäljning osv. Alla måste lira ihop för att affären ska bli bra. Jag tycker att familjeföretaget Arvid Nordquist har en kultur som passar mig, plus att husets erfarenhet och kunskap bidrar med support till min roll, där allt är snabbrörligt och man ofta måste ta snabba beslut. Sen, återigen, så gillar jag att jobba internationellt och lära känna affärskulturer och folk från olika länder.