KWV

Vin och spritproducent med omfattande hållbarhetsarbete

KWV grundades 1918 och har sitt säte i staden Paarl i vindistriktet Western Cape. De är i dag en av världens största vin- och spritproducenter. Hållbarhetsfrågan har länge varit en central del av deras arbete. KWV:s hållbarhetsarbete är uppdelad på tre fokusområden.

Samhällsansvar

KWV satsar mer än någonsin på att investera i olika sociala projekt för att stärka lokalsamhället genom att förbättra levnadsförhållanden för utsatta människor med fokus på barn och mödrar i olika faser i livet. KWV ger bidrag till organisationer som Khula Development Group, Pebbles Project, Athlone House of Strength, Paarl Youth Initiative och Elevation Programme.

KWV bidrar även till organisationen Rise Ups verksamhet, där de stöttar individer att förverkliga en företagsidé som kan leda till egen försörjning.

 

Rättvisa Arbetsvillkor

KWV säkerställer att de kontrakterade odlarna följer Amfori BSCI’s Code of Conduct genom att ställa krav på att de är WIETA certifierade, (Wine and Agricultural Ethical Trade Associations). WIETA är en erkänd organisation som verkar inom den sydafrikanska vinindustrin för att främja rättvisa arbetsvillkor.

KWV arbetar även nära Fairtrade och organisationen Wine of South Africa (Wosa) för att säkra hållbara arbetsmetoder och hantera eventuella överträdelser.

 

Hållbara Jordbruksmetoder

Samtliga kontrakterade odlare och produktionsanläggningen är certifierade i enlighet med den internationellt erkända standarden Integrated Production of Wine (IPW) som säkerställer miljömässig hållbarhet. 

KWV är också aktiv medlem i initiativet Confronting Climate Change (CCC). Det är ett klimatfotavtrycksprojekt utvecklat för att stödja de sydafrikanska frukt- och vinsektorerna.