CSR-projekt
CSR-Projekt

VI ENGAGERAR OSS I FLERA

CSR-Projekt

Vårt sortiment består av mat och dryck som står i förbund med jorden. Vi är därmed beroende av ett fungerande ekosystem samtidigt som vi bidrar till påfrestningar på det.

En förutsättning för att vi ska kunna finnas även i framtiden är därför att vi tar miljö- och ansvarsfrågor på allvar, minskar vår miljöpåverkan och bidrar till bättre arbetsvillkor och arbetsmiljö i vår värdekedja. Vi är helt beroende av att människor även i framtiden vill, och kan, odla råvaror till våra produkter.

Hållbarhet för oss innebär att vi tar ansvar för miljö, människa och ekonomi i vår egen organisation såväl som i hela vår värdekedja och i vårt omgivande samhälle. Vi engagerar oss därför i flera och olika sociala och miljöinriktade projekt i de länder där vårt kaffe odlas.

Med omsorg för människa och miljö

La Cumplida
La Cumplida →

La Cumplida är en av de kaffefarmer vi arbetat länge med och som därför kunnat investera i skola, sjukvård och bostäder till sina anställda och deras familjer.

Trädplantering i Nicaragua
Trädplantering i Nicaragua →

Genom Arvid Nordquists klimatkompensation av kaffet planteras årligen hundratusentals träd i Nicaragua. Detta bidrar till en positiv utveckling i ett land som annars ser en snabb avskogning.

Trädplantering i Uganda
Trädplantering i Uganda →

Sedan 2014 planterar vi även träd i Uganda. Läs mer om klimatnyttan och hur vi bidrar till att driva den hållbara utvecklingen framåt.

Rädda den afrikanska elefanten
Rädda den afrikanska elefanten →

Arvid Nordquist donerar årligen 25 000 amerikanska dollar till African Wildlife Foundation. Genom att köpa Wanyama stödjer du att samarbetet kan fortsätta.