Vigneti del Sole Amarone DOCG

Italien

Vigneti del Sole Amarone DOCG

Producent:
Vigneti del Sole
Druva:
Corvina, Rondinella
Land:
Italien
Distrikt:
Veneto
Smaktyp:
Fylliga & smakrika
År:
2014
Alkoholhalt:
15%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
50166
Pris exkl. moms:
274:-
Fl/krt:
6
Vigneti del Sole Amarone DOCG

Vigneti del Sole Amarone DOCG är en fyllig Amarone med elegant doft av vinbär, björnbär och en viss nötighet och ton av vanilj. Smaken är varm och rik med välintegrerade tanniner och långt avslut.

Vinet innehåller 9,5 g socker/L

Vingårdarna ligger på steniga och kalkrika sluttningarna av Valpantena i nordöstra Valpolicella. Druvorna som består av Corvina 65%, Rondinella 25%, Corvinone 5%, Negrara 5% handplockas och selekteras noga innan de får torka i ca 3 månader för att öka sin sockerhalt med upp till 30 %. I slutet av januari får de torkade druvorna fermenteras i ca 25-30 dagar innan de pressas och genomgår en malolaktisk jäsning på ståltank. Vinet får sedan åldras upp till 20 månader innan de buteljeras och får sätta sig ca 4 månader innan den släpps på marknaden.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Ost, Charcuterie

Om Vigneti del Sole

Vigneti är ett familjeföretag med huvudsäte i Venetien i Italien. Vinhuset grundades 1925 och drivs idag av bröderna Umberto, Carlo och Giorgio. Ett välkommet tillskott i Arvid Nordquist portfölj är deras två stilfulla viner ur serien ”Vigneti del Sole”: en Amarone och en Ripasso.

Mer om producenten