Italien

Vigneti del Sole Ripasso della Valpolicella Superiore

Vigneti del Sole Ripasso della Valpolicella Superiore

Vigneti del Sole Ripasso della Valpolicella Superiore är djupt röd med en doft av vilda körsbär, röda vinbär och en hint av ek. Smaken är fyllig med runda tanniner och runt avslut. 

Vinet innehåller 8,40 g socker/ L

Vingårdarna ligger på kalkrika och steniga jormånar på sluttningen av Valpantena i nordöstra delen av Valpolicella.
Druvorna, Corvina 60%, Rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%pressas och fermenteras i kontrollerade ståltankar med remontages var åttonde timme för att extrahera färg och smak.
Vinet får sedan enligt traditionell ”Ripasso-metod” vila under några månader tillsammans med pressresterna från Amarone vinet för att sedan vi jäsa på ekfat under 8 månader innan de buteljeras.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Ost, Vilt, Charcuterie

Producent
Vigneti del Sole
Druva
Corvina, Rondinella
Land
Italien
Distrikt
Veneto
Smaktyp
Fruktiga & smakrika
År
2016
Alkoholhalt
13,5 %
Volym
750 ml