Italien

Vigneti del Sole Ripasso della Valpolicella Superiore

Vigneti del Sole Ripasso della Valpolicella Superiore

Vigneti del Sole Ripasso della Valpolicella Superiore är djupt röd med en doft av körsbär, rödavinbär, plommon och inslag av kryddiga fat. Fruktig och fyllig smak med mjuka tanniner och runt avslut.

Vingårdarna ligger på kalkrika och steniga jormånar på sluttningen av Valpantena i nordöstra delen av Valpolicella.
Druvorna, Corvina 60%, Rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10% pressas och fermenteras i kontrollerade ståltankar med remontages var åttonde timme för att extrahera färg och smak.
Vinet får sedan enligt traditionell ”ripassometod” jäsa tillsammans med pressresterna från Amarone för att sedan lagras på ekfat under 8 månader innan det buteljeras. Därefter lagras det ytterligare på flaska i 2-3 månader.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Ost, Vilt, Charkuterier

Producent
Vigneti del Sole
Druva
Corvina, Rondinella
Land
Italien
Distrikt
Veneto
Smaktyp
Fruktiga & smakrika
År
2019
Alkoholhalt
13,5 %
Sockerhalt
8.4 g/l
Volym
750 ml