Frankrike

Château de Corcelles

Systembolaget HoReCa

Château de Corcelles grundades under 1400-talet och ligger i hjärtat av Beaujolais vingårdar. Vingårdens över 90 hektar sprider sig över ett stort territorium i norra Beaujolais och är listad som ett historiskt monument sedan 1927.

Château de Corcelles Estate har en rik historia tack vare arv från tidigare generationer. Slottets första ombyggnation skedde under början av 1500 talet då Antoine de Laye för att förstärka grunden eftersom floden Douby som avgränsade Autun och Lyon strömmade bara några meter från slottet. I dag markerar floden gränsen mellan de administrativa avdelningarna i Saône et Loire och Rhône.

Under slutet av 1500 talet under familjen Ragny de La Magdeleine ledning utvecklades slottet design till den typiska franska renässansen stilen som fortfarande präglar ägorna.

I slutet av 1500-talet och för de närmaste fyra hundra åren ägdes slottet av familjen Tircuy de La Barre. Grabvis var namnet La Barre ersatt av Corcelles. Slottet har listats som ett nationalt arv sedan 1927. Château de Corcelles äger idag ca 92 hektar vingårdar i Beaujolais, Beaujolais-Villages och Brouilly och fokuserar på området nationaldruva Gamay.

Kombinationen av höjd (400 meter), exponering (söder och sydost), mark (granit) och ny teknik ger de bästa förutsättningarna för druvhälsa och mogning.

Château de Corcelles hemsida