Arvid Nordquist

Kaffe på menyn

Ett samarbete med Svenska Kocklandslaget

Kocklandslaget inspirerar till mer kaffe oavsett om det är i koppen eller kaffe på menyn. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger, caféer och på jobbet. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp. I detta samarbete så har även en unik produkt utvecklats. Chef’s Blend är speciellt framtagen av Arvid Nordquist tillsammans med Svenska Kocklandslaget. Att unna sig en kaffe blir en stund av njutning, en möjlighet att stanna upp och samla på energidepåerna. Låt din verksamhet symbolisera hantverk i hela ledet – från inköp till serverad slutprodukt.

Samarbetet mellan Svenska Kocklandslaget och Arvid Nordquist kaffe professional föll sig ganska naturligt. Det började med att Kocklandslaget ville kunna bjuda på ett kvalitativt kaffe, som på ett fint sätt rundade av deras upplagningar då de övade fram menyer inför sina tävlingar. Det svenska familjeföretaget Arvid Nordquist framstod som en naturlig partner.

Vi hoppas att Kocklandslagets underbara recept kan locka fram experimentlustan i alla Sveriges kök – att restauranger och caféer ska inspireras och upptäcka hur fantastiskt det kan smaka med ett riktigt gott kaffe i maten. Låt dig inspireras. Skapa mästerverk!

Lycka till med matlagningen!

Ett friskt & balanserat kaffe, framtaget tillsammans med svenska kocklandslaget. Chefs Blend har en tydlig och ren karaktär, med arom av apelsin och kakao.

Mer info om produkten

Våra Kockar

Kasper Kleihs

Kasper Kleihs tituleras Head Pastry Chef – både för Svenska Kocklandslaget och på Restaurant Étoile. Han har bland annat vunnit guld med Svenska Kocklandslaget i Culinary World Cup 2018 och årets konditor 2021.

Matilda Ewaldh

Är tillsammans med kollegan Ida Bauhn de första kvinnliga kockarna som tar plats i Svenska Kocklandslaget på över ett decennium. 2020 valdes hon ut som en av 24 kockar att tävla i Årets Kock.

Tia Strandberg

Till vardags arbetar Tia passande nog på Restaurang Hantverket i Stockholm – och hon tog nyligen plats i Svenska Juniorkocklandslaget för att föra det vinnande arvet vidare.

Melvin Glimstål

Melvin arbetar till vardags på prestigefyllda Oaxen Krog på Djurgården i Stockholm, och är en av de utvalda kockarna som ska representera Sverige i det officiella Culinary World Cup i Luxemburg 2022.

Det är lätt att se en kopp vid sidan av maten, men vi vill se mer kaffe på menyn. Då finns det få som är bättre kvalificerade att visa hur det kan göras på ett inspirerande och proffsigt sätt än Svenska kocklandslaget
Ina Bråsäter, Nordic Channel Marketing Manager, Arvid Nordquist.

Kaspers Dessert-taco

Vem älskar inte en fredags-taco? Det här är en dessert-variant som jag gjorde med en brynt smörkaka med citronzest och en ganache gjord på
kaffe. Jag ville att en av mina rätter skulle kunna ätas med händerna stående – det är nog något som hängt med från när jag jobbade på
Gastrologik. Jag gillar att stå runt ett bord och snacka, dricka kaffe och käka något gott – precis som i Italien när man avnjuter sin Espresso på cafe.

Till receptet

Matildas Tartalett

Med kaffesump, karamelliserat äpple och kaffe-crème fraicheffla.

Det här vegetariska receptet är ett smaskigt litet ”snack” som har sötman från äpple och syran från crème fraiche och sherryvinäger, vilket blir en fin avvägning med kaffets beska. Det är också ett hållbarhetstänk att testa att använda kaffesump. Det tycker jag är bra att ha med sig.

Till receptet

Tias Ankleverkanapé

På finskt bröd med kaffesmak.

När jag fick höra idéen till det här projektet kom jag direkt att tänka på det finska brödet ”maxilimpa”, som bakas med mycket kaffe. Jag valde att steka brödet i kaffesmör och servera det med vispad anklever, vilket är riktigt gott. Portvinssirapen passar fint tillsammans med anklevern och blev ännu godare med lite espresso i.

Till receptet

Melvins Våriga tomatsallad

Med teinfuserat tomatvatten.

Rooibostet Skogsglänta med smak av jordgubb tycker jag är en fantastisk kombination med tomat. Jordgubbar och tomater är så mycket sommar det bara kan bli för mig. Jag tycker om att slå ihop dem och jag äter gärna
jordgubbar och tomat i olika varianter tillsammans. Då var det rätt självklart för mig att göra en förrätt med tomat där jordgubbstéet får spela en stor roll.

Till receptet