Les Cassagnes de la Nerthe

Frankrike

Les Cassagnes de la Nerthe

Producent:
Château la Nerthe
Druva:
Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Land:
Frankrike
Distrikt:
Rhône
Smaktyp:
Fylliga & smakrika
År:
2016
Alkoholhalt:
14%
Volym:
750 ml
Sortiment:
Beställningsvara
Pris:
0:-
Certifiering:
Ekologisk certifierad
Les Cassagnes de la Nerthe

Les Cassagnes De La Nerthe har en djup röd färg och en intensiv doft av röd frukt och mörka körsbär. Smaken är fyllig och balanserad med inslag av körsbär och lakrits. Ett kryddigt avslut och en lång eftersmak. Grenache och Syrah domineras i blandningen och ger vinet dess komplexitet och balans, vinet har lagrats varsamt på franska ekfat under sex månader vilket ger vinet en extra elegant touch.

Vinet består av 60 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Cinsault, 5 % Mourvèdre och 5 % Carignan. En varm och torr sommar hjälpte druvorna att mogna perfekt och den svala Mistral-vinden höll undan eventuella skadeangrepp.

Vinet är en Côtes du Rhône Village och vingårdarna är belägna i Sérignan-du-Comtat några mil norr om Châteauneuf-du Pape. Domaine de la Renjarde ägs av familjen Richard och vinet görs med samma varsamma hand som Château La Nerthe. 

Passar till

Nöt, Ost

Om Château la Nerthe

Château La Nerthes grundades redan på 1100-talet när vingårdarna i Châteauneuf-du-Pape först planterades. Prestigevinerna från La Nerthe är erkända och mycket lagringsdugliga.

Mer om producenten