📝 Vad heter du och vad jobbar du med på Arvid Nordquist?

- Jag heter Mikael Öfverstedt och är Key Account manager för grossister och travel retailkunder, inom affärsområdet Out Of Hom. Våra kunder tillgodoser slutkonsumenter inom hotell, restaurang och café samt flyg-, tåg-, och rederibranscherna. Mitt jobb är att optimera försäljningen av vår produktportfölj i dessa kanaler samt skapa hållbara affärer som gynnar både oss och våra kunder.

📝 Vilka egenskaper är bra att ha i ditt yrke?

- Som tidigare nämnt är hållbara affärer viktigt och det förutsätter goda affärsrelationer. Relationsbygget är en av de absolut viktigaste uppgifterna och det innebär bra dialog, bra avtal och förmågan att se både utifrån-in och inifrån-ut. Man behöver kunna förstå hela kedjan där våra produkter ingår, så att affären känns bra hela vägen fram till slutkonsument – och det kräver att man i min roll är genuint intresserad av kunden. Företagsekonomi och kunskapstörst gällande produktportföljen är viktiga hygienfaktorer som också måste nämnas!

📝 Vad brinner du extra mycket för i din roll?

- Att få lönsamma affärer på plats och få dem att hålla över tid. Det är mitt övergripande mål med allt jag gör. Sen finns det olika delar av arbetsvardagen som är extra kul, exempelvis att skapa kundanpassade paketeringar av våra produkter, att effektivisera varu-transaktionsflödet och inte minst själva relationsbyggandet. Om kunderna mår bra så ökar möjligheterna att vi mår bra, men det gäller att sätta rätt KPI’er i arbetet så att relationen lutar sig mot långsiktighet, lönsamhet och kvalité.

📝 Vad är det bästa med att jobba som KAM på just Arvid Nordquist?

- Ja, flera saker! En är att produktportföljen är så mångsidig, det finns en komplexitet i kategorierna vilket är en härlig utmaning. Vi säljer produkter inom fyra områden; Kaffe & Te, Vin & Öl, Livsmedel samt Non Food (hushållsnära produkter inom tvätt, rengöring och liknande). Inom de områdena ryms ca 140 varumärken och väl över 1300 produkter, så det finns alltid nytt att lära sig och erbjuda kunderna. Lika starkt väger själva företagskulturen, arbetsklimatet och erfarenheten som finns inom Arvid Nordquists väggar. Om man brinner för handel så kan man knappast hamna mer rätt än ett företag som sprunget ur en speceributik sedan 1884 bedrivit just handel, det är motiverande att jobba i en miljö med så mycket tradition, erfarenhet och professionalism. Som ren grädde på moset kommer såklart att jag dricker Sveriges godaste och hållbaraste kaffe på dagarna och att det kommer direkt från vårt eget rosteri!