Veneto

Villa Sandi

Systembolaget HoReCa

Villa Sandi tillhör regionen Venetos hjärta. Här driver familjen Moretti Polegato vinhuset i fjärde generationen och man är specialist på prosecco. Familjen räknas som en, om inte den, ledande tillverkaren av proseccovin i regionen och man har en bred range viner i sin portfölj med fokus på att visa upp olika smakstilar och uttryck.

Nära Treviso, vackert inbäddad mellan de lummiga vingårdarna ligger en vacker kritvit herrgård byggd under tidigt 1620-tal. Herrgården heter Villa Sandi och det är den vinhuset Villa Sandi är döpt efter. Vingården består förutom av den otoligt vackra herrgården av 1068 hektar och ligger i hjärtat av Cartizze-området, mellan byarna Santo Stefano och San Pietro di Barbozza, i kommunen Valdobbiadene.

Här driver familjen Moretti Polegato med Giancarlo Moretti Polegato i spetsen en av Venetos främsta proseccovinhus i fjärde generationen och man producerar över 5,5 miljoner flaskor varje år.

Man kan stoltsera med flera vingårdar i högkvalitativa områden som La Rivetta och Valdobbiadene och områdena gör det möjligt för Villa Sandi att producera en stor serie av proseccos i en bred smakstil som är hyllade internationellt.

 

Sortiment från Villa Sandi