Toscana

Aia Vecchia

Systembolaget HoReCa

Familjen Pellegrini kommer ursprungligen från Bolgheri där de varit druvodlare i många generationer och sålt till flera av de mest välkända vinerierna i regionen under decennier. Efter omplanteringen av deras ursprungliga vingårdar 1995 etablerade de sitt eget vineri med målet att producera småskaliga och högkvalitativa Super Tuscan-viner med fokus på bordeauxdruvor och exceptionell prisvärdhet.

Aia Vecchia är beläget nära den tyrrenska kusten på landsbygden mellan Bolgheri och Castagneto Carducci och består av 104 hektar mark uppdelad i två fastigheter. I Bolgheri odlas främst druvsorterna Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot och i Maremma Grossetana odlar man Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Vermentino och Viognier.

Fusion av mikroklimatet, terrängen och höjden skapar ett idealiskt läge för gårdens premiumdruvor och för att säkerställa högsta kvalitet redan från början tog man in den välkända agronomen Daniel Schuster för att hjälpa till att välja druvsorter och kloner samt den mycket kunniga ungerska vinmakaren Tibor Gal som tidigare varit chefsvinmakare på Super Tuscan-pionjären Ornellaia i Bolgheri.

1998 lanserades vad som ska bli Aia Vecchia flaggskeppsvin, "Lagone". Vinet som till stor del uppmärksammade bolgheriregionen av kritiker från bland annat publikationer som Wine Spectator och Wine Entusiast.

Sortiment från Aia Vecchia

Lagone IGT

Aia Vecchia Italy Beställningsvara

Vermentino Maremma Toscana IGT

Aia Vecchia Italy Beställningsvara