Parducci Chardonnay

USA

Parducci Chardonnay

Producent:
Parducci Wine Cellars
Druva:
Chardonnay
Land:
USA
Distrikt:
Mendocino County
Smaktyp:
Fruktiga & smakrika
År:
2016
Alkoholhalt:
13,5%
Volym:
750 ml
Sortiment:
Beställningsvara
Art.nr.:
75884
Pris:
159:-
Certifiering:
Integrity & substainability
Parducci Chardonnay

Parducci Chardonnay är ett friskt och medelfylligt vin med karaktär av gula äpplen, melon, kamomill och brago-kex. Vinet är mjukt men samtidigt välstrukturerat och smakrikt med toner av gult äpple, tropisk frukt och vanilj. Pigg syra och långt avslut.

Parducci Wine Cellars har ett stort fokus på hållbar vinproduktion. Druvorna som växer i svala Mendocino County får en långsam mognad. Utvalda parceller (small lots) plockas varsamt och vinifieras senare var för sig. För att uppnå önskad kombination mellan komplexitet och friskhet lagras 30% av vinet på nya franska ekfat medan resten lagras på ståltank. Slutligen blandas de olika delarna samman vilket skapar ett vin som är friskt, kraftfullt och balanserat.

 

Parducci Small lot Chardonnay 2013 har bl a fått utmärkelsen ”best buy” av Wine enthusiast.

Passar till

Aperitif, Fisk

Om Parducci Wine Cellars

Parducci Wine Cellars är Mendocinos äldsta vinproducent. Det är ett familjeföretag i tredje generationen som grundades 1932. Kvalitet och hållbarhet är ledord för företaget, vilket de bland annat visat genom många kvalitetsutmärkelser och genom att bli USAs första koldioxidneutrala vinproducent.

Mer om producenten