USA

Parducci Wine Cellars

Privat Företag

Parducci Wine Cellars är beläget i svala Mendocino County och gör med sitt arv från Italien eleganta och finstämda viner. 2004 köptes Parducci Wine Cellars av Paul Dolan, Tim och Tom Thornhill som i samband med det grundade Mendocino Wine Co.

Hållbarhetsarbetet i företaget är en grundpelare och inbegriper både arbete i vingården och vineriet. Det inkluderar bland annat 100% grön el via solceller och vindkraft, omsorgsfull vattenhantering och vattenåtervinning, samt reducering och kompensering av koldioxidutsläpp.

Parduccis egna vingårdar är ekologiskt certifierade via CCOF (Certified Organic Farmers) och biodynamiskt certifierade via Demeter. Vidare är 75% av sourcade druvor ekologiskt eller biodynamiskt certifierade. Viner är certifierade enligt CCSW (Certified California Sustainable Winegrowing).

Det finns en tydlig hållbarhetsplan som man i företaget kallar ”E3 action plan”, som står för områdena “economics, environment och equity”. Ägarna har från första början varit fast beslutna om att det är dags att från företagens sida leda vägen till ett mer hållbart samhälle. Parduccis ledande roll i hållbart företagande har gjort att staten Kalifornien vid två tillfällen har givit Parducci Wine Cellars den prestigefulla utmärkelsen "Governor's Environmental and Economic Leadership Award (GEELA)”.

Sortiment från Parducci Wine Cellars

Parducci Cabernet Sauvignon

Parducci Wine Cellars Usa

Parducci Chardonnay

Parducci Wine Cellars Usa Beställningsvara

Parducci Pinot Noir

Parducci Wine Cellars Usa Beställningsvara

Parducci Zinfandel

Parducci Wine Cellars Usa