NYHETER FRÅN VIN & ÖL

Nyheter Vin & Öl

Högtid för roséviner – sommarens årgångar är här!

Det har blivit dags för rosévinernas högsäsong och så även dags för de nya årgångarna att rulla ut i butik. Den klassiska och ursprungstypiska Grande Recolte Rosé samt det friska och bäriga Puychéric Syrah Rosé byter nu till årgång 2016. De nya årgångarna håller mycket hög kvalitet trots utmaningarna med vädret, året var otroligt varmt och torrt.

Chateau Musar 2006 är äntligen här!

Det var i juni 2014 som ett historiskt årgångsbyte tog plats. Då byttes årgång 2005 av Chateau Musar till årgång 2007. Aldrig tidigare har vinhuset hoppat över en årgång. Orsaken till det ovanliga årgångsbytet? Chateau Musar 2006 var helt enkelt inte redo. Mycket har talat för att den skulle bli en exceptionell årgång och nu när den är här står det klart att 2006 verkligen är något helt unikt.

Exklusiv lansering av Barbaresco 2013 från Produttori del Barbaresco

Från det högkvalitativa kooperativet Produttori del Barbaresco lanseras nu Barbaresco 2013 i en exklusiv upplaga. Årgång 2013 räknas som en klassisk Barbaresco-årgång med stor lagringspotential. Vinet är ursprungstypiskt med sin fruktiga och kryddiga stil med en balanserad tanninstruktur. Lansering sker 21 april.

Rättelse! - Fem gamla årgångar av Chateau Musar lanseras exklusivt på Systembolaget i april

Det finns ett stort intresse i Sverige för det kultklassade Chateau Musar. De exklusiva lanseringarna har varit få och efterfrågan stor på de fåtal flaskor som lanseras. Nu lanseras ytterligare exklusiva årgångar på den svenska marknaden. Den 20 och 21 april kan den som är snabb lägga vantarna på årgångarna 1975, 1978, 1979 på helflaska samt 1996 och 2007 på halvflaska.

Storslam för Fuller’s i öltävlingen på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Det brittiska bryggeriet Fuller’s tog hem fyra priser i kategorierna ale och stout/porter under öltävlingen på En Öl & Whiskymässa i Göteborg. Det gör att Fuller’s var det bryggeri som kammade hem flest priser under tävlingen. Totalt tävlade 405 öl i nio medaljkategorier.

Se alla nyheter och pressmeddelanden