NYHETER FRÅN VIN & ÖL

Nyheter Vin & Öl

Terroir från Chile - exklusiv lansering av prisbelönta Koyle Auma, ett vin med stor lagringspotential

Fjolårets succélansering Koyle Auma är tillbaka! Den 7 april lanseras 120 flaskor av Koyle Auma 2011 i Systembolagets exklusiva sortiment. 2011 var ett kyligt år vilket påverkade mognadstiden hos druvorna men den sena mognaden gav druvorna en fantastisk naturlig syra. Koyle Auma 2011 är fylligt med intensiva, komplexa toner tillsammans med tydlig mineralitet, påtaglig syra och lång eftersmak.

Äntligen ett helt alkoholfritt rött vin som dessutom är ekologiskt!

Allt fler svenskar efterfrågar alkoholfria viner men för den som också efterfrågat ekologiskt har utbudet varit obefintligt när det kommer till de röda alternativen. Från 1 mars finns Domaine de la Prade på Systembolaget, ett helt alkoholfritt och ekologiskt vin signerat Richard Juhlin. Tack vare en fyllig kropp passar vinet även mycket bra genom hela middagen, det är dessutom helt veganvänligt.

Premiumöl från Fuller`s – lägre pris från 1 mars på Systembolaget

Utbudet av öl har fullkomligt exploderat på Systembolaget och det finns fler öl än någonsin att välja på. Storbritannien är ett land med lång öltradition inom segmentet ale. Ölstilen är oftast präglad av fylliga humletoner med lägre alkoholhalt. Fuller`s är ett av Englands ikonbryggerier med anor från 1845.

Hållbarhet i fokus när KWV lanserar nytt vin – goda skäl att köpa vin från Sydafrika

Sedan starten har KWV varit en producent som tagit ett stort socialt ansvar i Sydafrika. Nu lanseras 57 on Main, döpt efter adressen där allting tog sin början, ett fylligt och kraftfullt vin som är certifierat av Fairtrade.

Arvid Nordquist inleder samarbete med MRG Wines och utökar sortimentet med alkoholfria viner signerade Richard Juhlin

Alkoholfritt vin är ett segment som blomstrar på Systembolaget, mycket tack vare att det de senaste åren skett en stor kvalitetshöjning på vinerna. Att kunna erbjuda ett alkoholfritt vin är en allt vanligare artighets- och hälsofaktor. Från november kan Arvid Nordquist bidra till en bättre dryckeskultur och erbjuda högkvalitativa viner med noll procent alkohol till den svenska konsumenten.

Se alla nyheter och pressmeddelanden