Sydafrika

KWV Mentors Grenache Blanc

KWV Mentors Grenache Blanc

KWV Mentors Grenache Blanc är ett generöst och smakrikt vin med tydliga toner av persika, lime, kryddor och mineraler. Vinet är komplext med många lager och har en viss vaxighet, en välbalanserad syra och lång eftersmak. Utvecklas över åren men går utmärkt att dricka redan nu.

Grenache Blanc har visat sig trivas alldeles ypperligt i Sydafrika och uppnår en fantastisk mognad och kvalitet. Vient har även visat sig vara otroligt lagringsdukgligt och blir bara bättre med tiden.

The Mentors är en vinserie som är gjorda för att hylla Sydafrikas mångfald av terroir och klimat. Druvorna väljs noggrant ut och bara de bästa används. Varje vin i serien kommer från den plats där just den druvan fått de bästa tänkbara förutsättningarna för att kunna skapa ett magnifikt vin. Av den anledningen varierar också produktionen från år till år beroende på förutsättningarna för de olika växtplatserna och druvsorterna Vinmakerskan Izele van Blerk fokuserar på vinernas integritet med ambitionen att varje vin ska ha en unik smak och stil.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Fisk

Producent
KWV
Druva
Grenache Blanc
Land
Sydafrika
Distrikt
Western Cape
Smaktyp
Fylliga & smakrika
År
2017
Alkoholhalt
13,5 %
Volym
750 ml
Sortiment
Beställningsvara
Art.nr.
70375
Pris
169:-